Velikonoce
Škaredá středa: Pozor na to, jak se budete tvářit a nezapomeňte upéct jidáše
Věděli jste, že se na Škaredou středu nemáte mračit? Naopak, usmívejte se, upečte si jidáše a vymeťte saze z komína. Škaredá středa - co se s ní pojí?
Nákupy o Velikonocích: Penny zákazníky i personál překvapilo, najdou se výjimky i o Velikonočním pondělí
Velikonoce se blíží a s nimi i omezení v otevírací době obchodů. Přinášíme přehled, kdy a kde si o Velikonocích nakoupíte.
Šedivé úterý: V tento den platí uklízet, vymetat a bílit
Věděli jste, že na Šedivé úterý byste si měli doma pořádně uklidit? Podle tradice hospodyně vymetaly pavučiny a prach, někde se i bílilo.
Počasí na Velikonoce: Můžeme se těšit na proměnlivost počasí, ale i přeháňky
Na přelomu března a dubna, tedy v možném období Velikonoc, je počasí vždycky jako na houpačce. Jaké jsou odhady pro ty letošní svátky?
Modré pondělí jako den klidu, modřin, žádných hádek a také jako den vděku
Modré pondělí, první den velikonočního týdne, si v české tradici nese pověst dne, kdy se nemá pracovat a mlčí se. Ale proč se vlastně říká tomuto pondělí modré?
Jaký bude program na Velikonoce: Každý si přijde na své, i milovníci detektivek
Mezi pomlázkou nebo barvením kraslic zasednou mnozí rádi na chvíli k televizi. Jaké dobré kousky lze na Velikonoce shlédnout a kde?
Velikonoční nádivka: Lidový název zná málokdo, značila naději i úrodný rok a jak na ni
Velikonoční nádivka se dá připravit na mnoho způsobů. Jaká je historie tohoto pokrmu, který každý připravuje trochu jinak?
Co nesmí chybět na velikonočním stole: Mazanec, nádivka i jidáše s tradicí
Jaká jídla nesmí na našich stolech chybět během velikonočních svátků? Podle tradic to není jen mazanec a beránek, ale také nádivka nebo polévky.
Tipy na barvení velikonočních vajíček: Nejen cibulové slupky, ale i jedlá soda, zelí a ocet
Tipy na barvení velikonočních vajíček. Několik zajímavých způsobů, jak obarvit vařená vejce z toho co dům dal. Znáte tyto prastaré metody?
Velikonoční inspirace, jak snadno založit kvásek, buráky na zahradě i žížalí čaj v hlavní roli
Jarní díl Receptáře přináší barvení vajec, žitný kvásek, buráky na zahradu i rady pro vítací psy. Vše s úsměvem a v praxi.