Vaření
Poctivá česká svíčková dle Pohlreicha: Bez hořčice to nepůjde
Tradiční svíčková omáčka - jak ji připravuje šéfkuchař a gastronom Zdeněk Pohlreich? Do omáčky přidává jednu netradiční ingredienci.
V Česku stále neumíme trojobal na řízky: Základem je sádlo a trouba
Na obalení řízků v trojobalu se nezdá cokoli složitého. Přesto v tom mnoho lidí dělá klidně i několik chyb. Možná i vy děláte něco špatně. Jak na trojobal?
Řízky podle Zdeňka Trošky musíte vyzkoušet: Připravují se obráceně a zapékají se s bramborami
Zdeněk Troška je velký milovník jídla, který si rád dopřává. Je autorem dvou kuchařek a jedním z jeho oblíbených jídel jsou obrácené řízky zapečené v troubě.
Poctivé polévky, které nestojí moc, ale o to více zahřejí: Bramboračka, cibulačka a česnečka
Polévka je grunt – říká známé heslo. Poctivé polévky si můžete připravit za pár korun a během chvíle. Cibulačka, česnečka nebo bramboračka zasytí i zahřejí.
Češi si při loupání brambor často zbytečně přidělávají práci. Stačí správně používat škrabku a naříznutí
Jak oloupat brambory snadno a rychle díky dvěma šikovným trikům? Naučte se, jak správně používat škrabku a využít naříznutí před vařením.
Češi neustále dávají do guláše ingredienci, která tam nepatří. Základem je cibule, případně brambora
Jaký je recept na dokonalý český guláš bez mouky, rady k jeho přípravě i nejčastější chyby, které mohou pokazit chuť tohoto tradičního jídla.
Zakalený vývar s minimem chuti se stane minulostí: Maso do studené vody, pozor na mrkev a sníh z bílků jako první pomoc
Ať už preferujete jakýkoliv vývar, jedno je jisté - pořádný a poctivý potěší nejednoho strávníka. Jak ale docílit toho, aby měl vývar silnou a plnou chuť?